Välkomna till BSCM
British Sports Car Meeting
2016 - Nacka-Värmdö

Dags för BSCM 2016 20 augusti 2016

Resultatlista i resultatordning

Resultatlista i startnummerordning


Lördagen den 20 augusti

Bilder

Blindkarta Afrika

Para ihop bilmärken med ort

Rätta svaren


Det var en drygt 8 mil lång bana för BSCM 2016.

Banan startade vid Flatenbadet - Flatenbadet är en badstrand i sydöstra Stockholm, vid insjön Flaten. Badet är stadens största friluftsbad

Sedan åker Ni in i Nacka kommun och genom Älta. Efter en stund kommer Ni förbi Hellasgården, en frisksportanläggning och klubbgård i Nackareservatet i Nacka kommun, nära Älta och Nackamasterna. Anläggningen ligger vid Källtorpssjön. Nedanför backarna ligger sedan Sickla Sjö och Ni åker genom Nackanäs fram till Sickla Köpkvarter, där Ni svänger höger. Så småningom kommer Ni över Skurubron över det vackra Skurusundet.

Väl inne i bostadsområdet på väg mot Kontroll 1 så åker Ni igenom ett nybyggt område som heter Tollare. Vid kontrollen vid Boovallen finns en möjlighet att fortsätta rakt fram cirka 200m där man kan titta på Baggensstäket ett sund mellan Värmdö och fastlandet. Det utgör en farled mellan Baggensfjärden och Lännerstasundet. Farleden fortsätter norrut genom Skurusundet till Stockholm. Sundet är grunt och smalt och kan passeras endast av små fartyg och båtar med upp till 3 meters djupgående. Den smalaste passagen, Knapens hål, har en bredd av knappt 20 meter.

Vid kontroll 2 kommer man till Velamsund som tillhör Velamsunds naturreservat. Vid Velamsund finns motionsanläggningar. Här börjar vandringsleden Boo-leden, som österut övergår i Värmdöleden.

Kontroll 3 är belägen vid Skeviks gård höll det religiösa samfundet Skevikarna till från 1746 till 1832. Nu är det konferensanläggning.

På väg till Kontroll 4 passerar Ni Gustavsberg och den gamla porslinsfabriken, som nu är på väg att göras om till bostadsområde. Litet senare kommer Ni till Ingarö där Ni passerar centralorten Brunn vid bensinmacken. Kontrollen ligger nära Björkviks Brygga med de närliggande sandstränderna Sandarne och Torpesand (i Björnöreservatet).

Därefter bär det tillbaka mot Brunn men via en annan väg förbi Långvik, Återvall och Fågelvik. Detta är idag områden med fastboende som ofta pendlar till Stockholm. Kontroll 5 ligger sedan vid Ingarö Hembygdsförening strax innan Ingarö Kyrka. Det finns här ett litet Hembygdsmuseum.

Den sista etappen till målet går förbi Mölnviks Köpcentrum, Mörtnäs och Hemmesta, innan Ni kommer till målet vid Siggesta Gård, en herrgård med lantbruk samt turist- och fritidsverksamhet i Värmdö kommun öster om Stockholm. Gården, som ligger i en gammal kulturbygd, är dokumenterad från år 1323. Gården ägs sedan år 1990 av finansmannen, och förre OS-generalen Olof Stenhammar.

Artikel om BSCM i NVP


Våra sponsorer


British motor


English car care


Classic MotorEn generell beskrivning av själva evenemanget

BSCM är en trivsam heldagsaktivitet med små utmaningar av olika slag. Som namnet antyder så ska man ha en brittisk sportbil. Här kommer en generell beskrivning av själva evenemanget:
Dagen börjar någongång mellan 09.30 och 11 med att man anmäler sig och betalar startavgiften. I samband med starten får man information, och i regel även karta/köranvisning för dagens utflykt. Sen startar man med 1 minuts mellanrum. Man väljer själv exakt starttid genom att köra fram till starten. (Det brukar vara populärt att gå runt och titta på övriga bilar och prata med andra så tiden går fort.)

Så kör man enligt anvisningarna och utför olika aktiviteter. Det kan vara saker att göra, både bilrelaterat och annat, eller frågor att svara på. En del saker är bemannade kontroller medan andra kan vara obemannade eller något längs vägen. En kartläsare underlättar, men det brukar gå att köra ensam. Kartläsaren behöver i regel inte vara duktig på kartor, utan det brukar räcka med att var läskunnig och kunna höger/vänster. Så läskunniga barn är fullt tillräckliga kartläsare.

Längs resan brukar det vara god stämning och man hjälper varandra även om det finns ett tävlingsmoment. Det finns en maxtid, och kör man inte alltför mycket fel så finns det gott om tid för att ta en picnicpaus någonstans längs vägen. Såväl picnickorg som picknicplats får man ordna själv.

Väl i mål så lämnar man in sina tävlingssvar och en liten stund efter sista bilarna gått i mål så samlas alla för prisutdelningen. I regel finns det ganska många priser, så det lönar sig att stanna kvar för att få njuta av känslan av att gå fram till prisbordet och ta emot applåder.

Inbjudan till 2016

För er som vill veta mer om platser vi tidigare besökt finner dessa i menyn "BSCM's historia" 
Där finns även statistik över tidigare års rallyn samt länkar till alla klubbarna.
För dig som vill se lite av tidigare års rally kan välja årtalen i menyn till vänster.


För mer info om BSCM och hemsidan: webmaster
Senast uppdaterad: 2016-05-04